Etnološke igre za otroke in mladino

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Zveza kulturnih društev Kranj in Občina Šenčur v okviru projekta RANE EKRANA vabijo na :

Etnološke igre za otroke in mladino,

obujamo igre preteklosti in se učimo sodelovanja v našem vsakdanu

Kdaj: v nedeljo, 2. oktobra, med 13. in 15. uro
Kje: Trbojsko jezero, kavarna Čolnarna (Trboje 1a, Šenčur)

VABILO

Otroci boste lahko preizkusili svoje spretnosti v skakanju s kolebnico, se pomerili v hoji s hoduljami, se naučili gumitvist, spoznali stare ljudske igre kot so ristanc, koza klanf, kamenčkanje, podkvice in še kaj. Predvsem pa bo priložnost za spoznavanje novih prijateljev, druženje v naravi in pogovor.

Delavnica se bo izvajala v okviru Programa ŽIVO – ŽIVLJENSKE VEŠČINE ODRAŠČANJA, ki je namenjen ozaveščanju in preprečevanju digitalne zasvojenosti in odvisnosti.

Program ima jasno sporočilnost in sicer, da je

DIGITALNA KOMEPTENCA = DIGITALNA ABSTINENCA

Cilj Programa je opolnomočenje otrok in mladine za digitalno kompetenco, pridobivanje konkretnih znanj in smernic za kvalitetno življenje ter poklicno orientacijo. Program v osnovi krepi ustvarjalnost, spodbuja potenciale otrok in mladine in omogoča razvoj življenjskih spretnosti in podjetniških idej: igre/gibanje/sodelovanje, rokodelske veščine in spretnosti, prehranska samooskrba, etnologija in turizem, kultura in umetnost, preživetje v naravi in temeljne veščine ter medgeneracijsko sodelovanje.

Zaželene so vaše prijave na katka.ctrp@gmail.com vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali gsm 040 172 636 (Katka) in 040 463 444 (Vlasta).
UDELEŽBA JE BREZPLAČNA.

LEPO VABLJENI!

Projekt “Rane ekrana” delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.

Izbrane teme

Aktualno, Projekti
Scroll to Top