Vabilo na okroglo mizo Ekološko kmetijstvo in semenarstvo

sklopu CLLD operacije Seme preteklosti je seme prihodnosti, vas vljudno vabimo na okroglo mizo Ekološko kmetijstvo in semenarstvo v Sloveniji, ki bo v sredo, 29. novembra 2023 ob 10. uri v Čebelarskem razvojno izobraževalnem centru Gorenjske, Rožna dolina 50a v Lescah.

Večer EKO okusov Slovenije

Na gradu Rajhenburg se je v sredo, 25. oktobra odvil Večer EKO okusov Slovenije, kjer je moči združilo 7 slovenskih vrhunskih kuharjev. Postregli so jedi z lokalnimi ekološkimi surovinami v družbi slovenskih ekoloških vin in sokov. Ob tej priložnosti je bila predstavljena knjiga receptov »EKO okusi Slovenije«.

Projekt LOKALNO GOR

Projekt Lokalno GOR s svojimi aktivnosti deluje v smeri povečevanja lokalne prehranske samooskrbe na območju LAS Gorenjska košarica.

Projekt SEME PRETEKLOSTI JE SEME PRIHODNOSTI

Semenarstvo v Sloveniji stagnira že nekaj desetletij. Po podatkih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo v letu 2019 zabeležili več kot 50% padec semenske pridelave glede na leto 2004. Izgubili smo že 80% avtohtonih slovenskih sort semen, ki so naša kulturna in naravna dediščina in so ključ do prehranske varnosti.

Projekt MEDGENERACIJSKI ŽIV ŽAV za rekreacijo in medgeneracijsko druženje

Otroška igrišča, kolesarske poti in vadbeni parki predstavljajo osnovo in ustvarjajo pogoje za aktiven življenjski slog v lokalnem okolju posameznika. Skozi projekt se z dostopnostjo in bližino aktivnih točk na podeželju ustvarjajo dobri pogoji za vadbo in druženje vseh ranljivih skupin prebivalstva, od najmlajših do najstarejših.

Scroll to Top