Programsko obdobje 2021 -2027

“GRADIMO MOSTOVE”, 2. nacionalni natečaj za najuspešnejšo podeželsko skupnost – rok prijave 15. 4. 2022

Podeželske skupnosti (vas, skupina vasi, občina, skupina občin …) vabimo k prijavi na natečaj za izbor najuspešnejše podeželske skupnosti za leto 2022 pod geslom »Gradimo mostove«.

Natečaj objavlja Društvo za razvoj slovenskega podeželja, ki mu je Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano zaupalo koordinacijo postopka izbora. Rok prijave je 15. 4. 2022.

Evropska delovna skupnost za razvoj podeželja in obnovo vasi (ARGE Landentwicklung und Dorferneuerung), katere članica je tudi Slovenija, vsaki dve leti razpisuje natečaj za evropsko nagrado za razvoj podeželja. Skladno s tem Slovenija objavi nacionalni natečaj. Skupnost izbrana na nacionalnem natečaju pa bo državo zastopala na 17. evropskem natečaju za Evropsko nagrado za razvoj podeželja in obnovo vasi za leto 2022.

Društvo za razvoj slovenskega podeželja in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bosta nacionalnemu predstavniku, ki bo na tekmovanju ARGE 2022 zastopal Slovenijo, zagotovila naslednjo podporo:

  • podpora pri pripravi prijave na evropski natečaj ter prevajanje v nemški jezik
  • oblikovanje in tisk predstavitvenega plakata in predstavitvenega gradiva in
  • promocija na dogodkih in v medijih.

Na prvem nacionalnem natečaju je zmagala Občina Brda. Evropsko združenje za razvoj podeželja in obnovo vasi (ARGE) pa je njihove »Lokalne odgovore na globalne izzive« nagradila z zlato plaketo za celosten in trajnosten razvoj podeželja na vrhunski ravni. Na natečaju je sodelovalo 26 lokalnih skupnosti iz 12 evropskih držav. Več informacij boste našli spletni strani – tukaj.

Za vse informacije vam je na razpolago, mag. Vesna Erhart, sekretarka Društva za razvoj slovenskega podeželja na naslednjih kontaktih: gsm: 041 74 51 84 |e-pošta: vesna.erhart@drustvo-podezelje.si | Skype: vesna.erhart.

Vir: DRSP (vsebina in naslovna fotografija)

Izbrane teme

Scroll to Top