LITERARNI NATEČAJ na temo ”ALPSKE VODE – NJIHOV POMEN, OBLIKE IN LEPOTA” 

Voda nam zaradi svojega pomena za vsa živa bitja, raznolikih oblik pojavljanja in njenega potovanja po vodnem krogu (reke, jezera, v našem telesu, …) ter svoje moči in hkrati velike občutljivosti, zbuja veliko misli in globokih čustev.

Vsebina literarnih del na natečaju:

Vabimo vas, da v katerekoli obliki literarnega dela napišete kaj čutite, veste, napovedujete, razmišljate, ste zaskrbljeni, občudujete, se veselite, ste doživeli…glede vode v alpskem delu Slovenije in o vsem, kar je z njo povezanega; pišete lahko tudi o temah povezanih z vodo v vašem domačem okolju, … Lahko gre za aktualne in prihodnje teme ali pa nekaj kar se je vam ali komu drugemu resnično ali v vaši domišljiji  zgodilo v preteklosti.

Sodelujejo lahko osnovnošolci in srednješolci (6-19 let) ter njihovi mentorji.  

Dela pričakujemo do 20. maja 2022.

Izbrana najboljša literarna dela natečaja bodo razglašena na Festivalu pitne vode junija 2022, o čemer bodo nagrajeni avtorji in tudi vsi ostali udeleženci obveščeni. Prav tako bodo rezultati objavljeni na spletnih in FB straneh organizatorja in LAS Gorenjska košarica.

Natečaj je pripravljen v okviru projekta sodelovanja Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, v katerem sodelujejo lokalne akcijske skupine LAS Srce Slovenije, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Gorenjska košarica ter LAS Spodnje Koroške iz Avstrije. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Več informacij:

Kontaktna oseba:

  • Center za trajnostni razvoj podeželja, Kranj,

    Cankarjeva ulica 3
    SI – 4000 Kranj

    GSM: 040 733 344

    E-pošta: info@ctrp-kranj.si

Projekt sodelovanja “Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah” delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.

Scroll to Top