GORENJSKE RIBE
»OD BISTRE VODE DO KROŽNIKA«

zaključni dogodek

V A B I L O

Projekt GORENJSKE RIBE, sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, se v jesenskih mesecih zaključuje s promocijskim dogodkom. Z naložbo in množico mehkih aktivnosti smo pomembno prispevali k promociji ribje prehrane na območju LAS Gorenjska košarica in tudi širše, obenem pa se zavedamo, da nas na tem področju čaka še veliko skupnih korakov.

V projektu, ki se izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica, sodelujemo: vodilni partner BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj, Jezeršek gostinstvo d.o.o., Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije – Kmetijsko gozdarski zavod Kranj in Vodomec proizvodnja, storitve in trgovina, d.o.o.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na zaključnem dogodku »OD BISTRE VODE DO KROŽNIKA«, ki bo v sredo, 8. septembra 2021, s pričetkom ob 11. uri na Dvoru Jezeršek (Zgornji Brnik 63, 4207 Cerklje na Gorenjskem).

Projektni partnerji bomo predstavili, kakšne so bile naše vloge v projektu, s kakšnimi aktivnostmi smo pospeševali uvajanje zdrave lokalne ribje prehrane na območju LAS Gorenjska košarica in kakšne cilje smo dosegli. Ker pa se oziramo tudi v prihodnost, v okviru dogodka organiziramo Okroglo mizo na temo izzivov in priložnosti uvajanja zdrave, lokalne ribje prehrane na območju LAS Gorenjska košarica. V pogovoru bodo sodelovali ključni akterji v projektu in zunanji strokovnjaki.

Za kulinarični zaključek dogodka pa bo poskrbel naš projektni partner, Jezeršek d.o.o.. Priznani kuharski mojster Luka Jezeršek je v okviru projekta oblikoval 12 ribjih jedi, katerih priprava je primerna tako za domače kot večje kuhinje vrtcev in šol, domov za ostarele … Izbranih osem ribjih jedi smo v okviru več kot 20 delavnic v živo in v virtualnem okolju kuhali skupaj z udeleženci, veseli pa nas, da jih boste lahko ob zaključku projekta degustirali tudi vi.

Število udeležencev je omejeno. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 6. septembra 2021 do 9. ure izključno prek obrazca, do katerega dostopate prek te povezave. Ob prihodu na dogodek so udeleženci dolžni pokazati potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT.

Vabljeni!

Dodatne informacije: mateja.dolzan@bsc-kranj.si.

Delavnica se izvaja v okviru projekta “Gorenjske ribe”, ki ga delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.

Scroll to Top