Projekt ARHITEKTURA GORENJSKIH VASI

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj vabi na arhitekturno izobraževalno delavnico

POMEN IN MOŽNOSTI OHRANJANJA ARHITEKTURNE PODOBE NASELJA ŠENČUR

 

  • Kdaj: v petek 15. januarja 2021 ob 18. uri
  • Kje: prek Zoom-a

Značilna podoba številnih gorenjskih vasi se v zadnjih desetletjih v veliki meri izgublja zaradi spremenjenih vzorcev gradnje. Naselju Šenčur je deloma še uspelo ohraniti arhitekturno in predvsem krajinsko podobo. A razvoj tudi tu prinaša spremembe, ki niso vedno pozitivne.

Arhitekt, urbanist in esejist Janko Rožič bo spregovoril o značilnostih arhitekturne in predvsem krajinske podobe naselja Šenčur ter o možnostih za njegov trajnostni razvoj. Ob tem bo predstavil tudi primere dobrih praks podeželskih naselij v Sloveniji, kjer aktivno ohranjajo glavne značilnosti arhitekturne in krajinske podobe z namenom izboljšanja kvalitete bivanja domačinov, ohranjanja kulturne dediščine in krepitve priložnosti za razvoj turizma.

S predavanjem in pogovorom želimo pripomoči, da domačini, lokalne skupnosti, strokovnjaki in lokalni odločevalci najdejo možnosti za kvaliteten arhitekturni razvoj naselja Šenčur, skladen z arhitekturnimi vzorci, za kvaliteto bivanja in ohranjanje kulturne dediščine.

Delavnica je organizirana v okviru operacije Arhitektura gorenjskih vasi (LAS Gorenjska košarica). 

Na delavnico se prijavite na info@ctrp-kranj.si (ime, priimek, e-pošta). Po vaši prijavi boste prejeli povezavo do videokonferenčnega sistema ZOOM in navodila za tiste, ki se z zoom-om srečujete prvič.   

Udeležba je brezplačna. Prisrčno vabljeni.

Projekt Arhitektura gorenjskih vasi delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.

 

Scroll to Top