Programsko obdobje 2021 -2027

Projekt ARHITEKTURA GORENJSKIH VASI: Vabilo na arhitekturno izobraževalno delavnico POMEN IN MOŽNOSTI OHRANJANJA ARHITEKTURNE PODOBE NASELJA ŠENČUR

Projekt ARHITEKTURA GORENJSKIH VASI

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj vabi na arhitekturno izobraževalno delavnico

POMEN IN MOŽNOSTI OHRANJANJA ARHITEKTURNE PODOBE NASELJA ŠENČUR

 

  • Kdaj: v petek 15. januarja 2021 ob 18. uri
  • Kje: prek Zoom-a

Značilna podoba številnih gorenjskih vasi se v zadnjih desetletjih v veliki meri izgublja zaradi spremenjenih vzorcev gradnje. Naselju Šenčur je deloma še uspelo ohraniti arhitekturno in predvsem krajinsko podobo. A razvoj tudi tu prinaša spremembe, ki niso vedno pozitivne.

Arhitekt, urbanist in esejist Janko Rožič bo spregovoril o značilnostih arhitekturne in predvsem krajinske podobe naselja Šenčur ter o možnostih za njegov trajnostni razvoj. Ob tem bo predstavil tudi primere dobrih praks podeželskih naselij v Sloveniji, kjer aktivno ohranjajo glavne značilnosti arhitekturne in krajinske podobe z namenom izboljšanja kvalitete bivanja domačinov, ohranjanja kulturne dediščine in krepitve priložnosti za razvoj turizma.

S predavanjem in pogovorom želimo pripomoči, da domačini, lokalne skupnosti, strokovnjaki in lokalni odločevalci najdejo možnosti za kvaliteten arhitekturni razvoj naselja Šenčur, skladen z arhitekturnimi vzorci, za kvaliteto bivanja in ohranjanje kulturne dediščine.

Delavnica je organizirana v okviru operacije Arhitektura gorenjskih vasi (LAS Gorenjska košarica). 

Na delavnico se prijavite na info@ctrp-kranj.si (ime, priimek, e-pošta). Po vaši prijavi boste prejeli povezavo do videokonferenčnega sistema ZOOM in navodila za tiste, ki se z zoom-om srečujete prvič.   

Udeležba je brezplačna. Prisrčno vabljeni.

Projekt Arhitektura gorenjskih vasi delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.

 

Izbrane teme

Scroll to Top