KRANJSKO NA KROŽNIKU: Dobrote in okusi podeželja

Zavod za turizem in kulturo Kranj je v teh dneh izdal knjižico Kranjsko na krožniku. Aktivnost je del projekta LAS – Kulinarično popotovanje, ki spodbuja uporabo lokalno pridelane hrane za dvig kakovosti kulinarične ponudbe na Gorenjskem.

Kulinarika z vzpostavitvijo standardov kakovosti, usposabljanji in promocijo pomembno dopolnjuje turistično ponudbo in gostom pričara nepozabne okuse Gorenjske. Knjižica povezuje izbrane lokalne pridelovalce, gostinske ponudnike in tradicionalne jedi kranjskega podeželja ter prinaša zamisli za njihovo pripravo na sodoben način.

Knjižico si lahko ogledate na tej povezavi.

Za vodenje projekta je odgovoren vodilni partner BSC, d.o.o., Kranj, za izvedbo knjižice pa partner Zavod za turizem in kulturo Kranj. Projekt »Kulinarično popotovanje« delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.

Scroll to Top