Programsko obdobje 2021 -2027

Projekt MEDGENERACIJSKI CENTRI GORENJSKE: Vabilo na ustvarjalno delavnico FILCANJE

Medgeneracijski centri Gorenjske – stičišče idej, znanj, izkušenj in sodelovanja med generacijami

 MEDGENERACIJSKI CENTER JEZERSKO

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju z Občino Jezersko in Združenjem iz bube v metulja vabi na

 PRAKTIČNO DELAVNICO –
Unikatni izdelki iz volnene preje…
(četrtek, 14. 1. 2021 ob 18. uri – spletna delavnica ZOOM).

Volna je avtohtona surovina, ki so jo že od nekdaj uporabljali na podeželju in izkoristili njen potencial za izdelke vsakdanje rabe kot so oblačila, pokrivala, odeje ali nogavice. V današnjih časih pa se je razširilo ustvarjanje iz volnene preje tudi na dekorativne izdelke.

Na delavnici vam bomo pokazali, kako iz volnene preje narediti okrasek za prstan, ogrlico, obesek za ključe in še veliko več lahko nastane, ko vključimo domišljijo.

Delavnica, ki jo bo vodila Katja Podstudenšek Klavčič iz Združenja iz bube v metulja, je namenjena medgeneracijskemu druženju in skupnemu ustvarjanju. Naj skupno druženje pričara nasmehe in lepe spomine😊.

Vabilo v celoti si lahko pogledate tukaj.

Za sodelovanje se prijavite na info@ctrp-kranj.si (ime, priimek, e-pošta). Po vaši prijavi boste prejeli povezavo do videokonferenčnega sistema ZOOM in navodila za tiste, ki se z zoom-om srečujete prvič.   

Material, ki ga boste potrebovali za izdelek je: volnena preja, velika gobica za pomivanje posode, sukanec, šivanka, majhni modelčki za piškote npr. srček, lahko majhne perle za dekoracijo,  2-3 iglice srednje debeline za filcanje (https://hobbyart.si/igle-za-filcanje-/igla-za-filcanje-srednja-debelina-3-kosi-5678.html – 3 kosi= 1,99€),

Prvim 15. udeležencem, ki se bodo prijavil do 11.1.2021 bomo volneno prejo in 2 iglici za filcanje za ustvarjanje na delavnici poslali na dom. Prednost imajo udeleženci z Jezerskega.

Udeležba je brezplačna. Prisrčno vabljeni.

Projekt »Medgeneracijski centri« delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.

Izbrane teme

Scroll to Top