Programsko obdobje 2021 -2027

Projekt OCENJEVANJE RIBJIH IZDELKOV: Ob zaključku projekta izdani dve knjižici in dokumentarno izobraževalni film

V okviru projekta sodelovanja »OCENJEVANJE RIBJIH IZDELKOV« izdani dve novi knjižici in dokumentarno izobraževalni film

Projekt Ocenjevanje ribjih izdelkov se v teh dneh zaključuje. Vsi trije LASi – LAS Gorenjska košarica, LAS Dolina Soče in LAS Posavje so v sodelovanju s partnerji in ribogojci izvedli vrsto aktivnosti, s katerimi se potrošnikom v Sloveniji zagotavlja vpogled v kakovost ribjih izdelkov, pridelanih v Sloveniji, ribogojcem pa omogoča možnost preverjanja kakovosti njihovih izdelkov. Z ocenjevanjem ribjih izdelkov smo vpeljali nekaj tiste zdrave tekmovalnosti, ki bo zagotavljala ohranjanje in ribogojce dodatno spodbujala k izboljšanju že obstoječe kvalitete ribjih izdelkov. Z vpeljanim znakom kakovosti pa bomo potrošniki prejeli zagotovilo, da jemo domačo, kakovostno, zdravo ribo.

Za spodbujanje in promocijo zgoraj navedenega tudi po končanem projektu je bil izdelan dokumentarno izobraževalni film, izdani pa sta bili tudi dve informativno izobraževalni knjižici.

Film in knjižici so dobra promocijska popotnica pridelovalcem in predelovalcem ribjih izdelkov z območij LAS Gorenjska košarica, LAS Dolina Soče in LAS Posavje, potrošnikom pa odličen smerokaz na poti k večji rabi lokalnih prehranskih izdelkov. 

Film si lahko ogledate tukaj, knjižici pa si lahko prenesete na naslednjih povezavah:

Vkolikor želite tiskano verzijo knjižic nam to sporočite po elektronski pošti na naslov las@bsc-kranj.si. Ko bodo razmere dopuščale, bodo knjižice na voljo pri vseh ribogojcih, na sedežu BSC Kranj in KGZS-Zavodu Kranj.

Naj bodo naše lokalne, zares dobre ribe in izdelki pogosteje pripravljeni v domačih kuhinjah v izvirnih, najboljših možnih jedeh!

Projekt sodelovanja “Ocenjevanje ribjih izdelkov” je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino je odgovoren LAS Gorenjska košarica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Izbrane teme

Scroll to Top