Programsko obdobje 2021 -2027

Projekt OCENJEVANJE RIBJIH IZDELKOV: Virtualna kulinarična delavnica “SLADKOVODNE RIBE Z LUKOM JEZERŠKOM”

Projekt sodelovanja »OCENJEVANJE RIBJIH IZDELKOV« 
VIRTUALNA KULINARIČNA DELAVNICA »SLADKOVODNE RIBE Z LUKOM JEZERŠKOM«

 

V torek, 8. decembra 2020, smo v okviru projekta »Ocenjevanje ribjih izdelkov« in v sodelovanju s podjetjem Jezeršek gostinstvo d.o.o. organizirali prvo virtualno kulinarično delavnico. 

Pozitivno razpoloženje se je med udeleženci širilo že dopoldne, ko so na dom prejeli skrbno pripravljen paket s sestavinami za pripravo treh jedi. Malo pred pričetkom delavnice se nas je na ZOOMu zbralo več kot petdeset, velika večina pa se je oglašala iznad domačega kuhinjskega pulta.

Ob napotkih kuharskega mojstra in s pomočjo videoposnetkov smo pripravili odlične jedi, katerih rdeča nit je bila lokalna, gorenjska riba. Štartali smo s hladno predjedjo – namazom iz dimljene postrvi s smetanovim sirčkom in suhimi paradižniki. Ravno prav ogreti smo nadaljevali s toplo predjedjo. File postrvi v pergamentu, s koromačem, kaprami in pecan orehi je nekaterim sicer povzročil manjšo časovno stisko, a odlična kombinacija okusov je odtehtala tistih nekaj sekund zaostanka. V finale  – pripravo glavne jedi smo vstopili vsi skupaj. Pečen file postrvi na ajdovi kaši z jesensko zelenjavo je ob kozarcu izbranega napitka zaokrožil nepozabno spletno druženje starih in mladih.

Odzivi po delavnici so bili odlični, edino priporočilo za nadaljnje tovrstne dogodke je bilo, da se pripravi jedi nameni več časa. Skupaj z ekipo Jezerškovih in udeleženci smo tako soustvarjali nepozabno izkušnjo in popestrili decembrski večer.

Za vse, ki želite pripraviti jedi iz naše virtualne kulinarične delavnice, so recepti na voljo tukaj, prilagamo pa tudi povezave na video posnetke, v katerih nas kuharski mojster Luka Jezeršek vodi skozi postopek priprave:

Fotoreportaža z delavnice

Projekt sodelovanja “Ocenjevanje ribjih izdelkov” je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino je odgovoren LAS Gorenjska košarica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Izbrane teme

Scroll to Top