Programsko obdobje 2021 -2027

TERENSKA PREDSTAVITEV HIDROGEOLOŠKE ANALIZE VODE IN PRETEKLIH RAZISKAV GEOTERMALNEGA IZVIRA V ZGORNJI BESNICI

VABILO

na dogodek v okviru projekta

SPOZNAJMO BIODIVERZITETO V NASELJIH

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju z Geološkim zavodom Slovenije vabi, da se jim pridružite na izobraževalno-naravoslovni dogodek:

TERENSKA PREDSTAVITEV HIDROGEOLOŠKE ANALIZE VODE IN PRETEKLIH RAZISKAV GEOTERMALNEGA IZVIRA V ZGORNJI BESNICI

Kdaj: v torek, 28.julija 2020
Kje: zbor ob 15. uri na parkirišču ob Podružnični šoli Besnica

Program:

15:00 – 15.30: Zbor na parkirišču ob Podružnični šoli Besnica. Strokovna spremljevalca bosta raziskovalca z Geološkega zavoda Slovenije. Vožnja do izhodiščne točke na koncu vasi Zg. Besnica ter sprehod do potoka Nemiljšica in betonskega bazena nekdanjih Besniških toplic iz leta 1954. Predstavitev operacije Spoznajmo biodiverziteto v naseljih (namen, aktivnosti,…), aktivnost na območju Besniške doline in analize geotermalnih voda.
15.30 – 17.00: Predstavitev preteklih raziskav in rezultatov analize vode iz geotermalnega izvira v Zg. Besnici. Izvedba odvzema vzorcev vode iz današnjega (potencialnega) geotermalnega izvira. Spoznavanje poteka sodobnega vzorčenja termalnih voda, njihove analize in rezultatov, konkretno na primeru vzorcev iz Zg. Besnice.

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi lažje organizacije pa je zelo dobrodošla najava udeležbe. Najava udeležbe in več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 303 752 ter FB strani Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj.

Lepo vabljeni!

Dogodek bo potekal v okviru projekta  “SPOZNAJMO BIODIVERZITETO V NASELJIH”, ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega regionalnega sklada za razvoj podeželja (ESRR), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.

Izbrane teme

Scroll to Top