Na prvem posvetu z delavnico, ki sta se 26. avgusta odvila na Dvoru Jezeršek, so projektni partnerji nanizali projektne aktivnosti in izpostavili izzive ter priložnosti ribje prehrane, predvsem z vidika uvajanja zdravih ribjih jedi v javne kuhinje šol, vrtcev, domov za ostarele in bolnišnic. Na kulinarični delavnici je kuharski mojster Luka Jezeršek predstavil sestavine in postopke priprave 12 ribjih jedi, med katerimi so udeleženci izbrali osem jedi, ki bodo odslej rdeča nit nadaljnjih kulinaričnih delavnic z različnimi deležniki.
Med izbranimi je tudi odlična kremna juha iz dimljene postrvi in gomoljne zelene. Recept je na voljo tu.
Dogodek je potekal v okviru projekta “Gorenjske ribe”, ki ga delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.
Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.