VABILO na 2. ocenjevanje ribjih izdelkov Slovenije

Ribogojci in predelovalci rib z območja LAS Gorenjska košarica (občine Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Tržič in Žirovnica) ste vabljeni k sodelovanju na 2. ocenjevanju ribjih izdelkov Slovenije, ki bo potekalo v okviru projekta sodelovanja Ocenjevanje ribjih izdelkov. Na njem se bodo ocenjevali ribji izdelki z območja LAS Gorenjska košarica, LAS Dolina Soče  in LAS Posavje, ki so partnerji v tem projektu.

Na ocenjevanje lahko prijavite predelane ribje izdelke, ki bodo opredeljeni po ribjih vrstah, in sicer:

  • postrvi (razne postrvi, zlatovčice),
  • krapi,
  • inovacije (druge vrste sladkovodnih rib, potočni raki itn.).

Ocenjevalo se bo v kategorijah:

  • dimljeno (hladno ali toplo),
  • marinirano,
  • ribji izdelki (namazi, paštete, kaviar …).

Pripravljene izdelke je treba oddati skupaj s spremnim listom (na vsak izdelek en spremni list) v:

  • sredo, 17. junija 2020, med 10. in 12. uro na sedežu Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj, Cesta Iva Slavca 1, 4000 Kranj ali
  • četrtek, 18. junija 2020, med 9. in 10. uro na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, Oddelek za živilstvo (Jamnikarjeva 101, 1000 Ljubljana). Pred vhodom v stavbo vas bo čakal eden od zaposlenih in prevzel vaše vzorce.

Več informacij o ocenjevanju ribjih izdelkov najdete v priloženih priponkah (vabilo, spremni list).

Dodatne informacije:  Miha Štular, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj, miha.stular@kr.kgzs.si, 04 280 46 36 

Kotizacija je brezplačna, saj bodo stroški 2. ocenjevanja ribjih izdelkov v Sloveniji sofinancirani s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo ter Republike Slovenije v okviru projekta Ocenjevanje ribjih izdelkov.

Naredite korak višje v zagotavljanju kakovosti in prepoznavnosti vaših ribjih izdelkov in se prijavite!

Več o projektu sodelovanja “Ocenjevanje ribjih izdelkov” si lahko preberete na povezavi.


Izbrane teme

Scroll to Top