Programsko obdobje 2021 -2027

Vabilo na praktično turistično izobraževanje v okviru projekta “Bogastvo narave”

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj
v okviru operacije ”Bogastvo narave”
vabi na praktično turistično izobraževanje

NOVE DOŽIVLJAJSKE OBLIKE
INTERPRETACIJE NARAVNE DEDIŠČINE

s poudarkom na vodni naravni dediščini
z Markom Slapnikom (Natur-Etno Alp)

Kdaj: PRESTAVLJENO na September 2020
Kje: Tržič (četrtek), Jezersko (sobota)

PROGRAM

September 2020 (od 16. – 20.ure)
16:00 – Zbor v Tržiču (parkirišče pred Dvorano tržiških olimpijcev), usmeritev do predavalnice.
16.15 – 20:00: Delavnica na temo vsebin in tehnik novih doživljajskih oblik interpretacije
naravne dediščine s poudarkom na vodni dediščini (z odmoroma). (Vodna) naravna dediščina z vidika naravoslovja, etnologije, varovanja narave, človekovega tradicionalnega (sonaravnega) in sodobnega gospodarjenja, …. na primerih vodne naravne dediščine lokalnega območja.

September 2020 (od 9. do 15.ure)
9:00 – Zbor na Jezerskem (parkirišče nasproti Občine Jezersko), usmeritev do predavalnice.
9.15 do 13:00 – Delavnica na temo vsebin in tehnike novih doživljajskih oblik interpretacije naravne dediščine s poudarkom na vodni dediščini (z odmoroma). Praktično učenje interpretacije na primerih vodne dediščine Jezerskega in druge z njo povezane dediščine (Ankova slatina, Kokra, lehnjakovi slapiči in lehnjak, Planšarsko jezero, …). Delavnica bo potekala v predavalnici in na bližnjem terenu okrog vodnih lokacij.
13:00 – 13-45: Odmor za malico.
13.45 – 15.45: Praktična terenska predstavitev vsebin in tehnik interpretacije naravne dediščine s poudarkom na predstavljanju obiskane vodne dediščine Jezerskega ali druge dobre poznane vodne naravne dediščine Gorenjske s strani udeležencev. Usmerjanjem in komentiranjem s strani predavatelja in ostalih udeležencev (aktivno sodelovanje udeležencev).
Vsi udeleženci boste prejeli tudi potrdilo o udeležbi ter gradivo s usmeritvami glede vsebin in tehnik novih doživljajskih oblik interpretacije naravne dediščine s poudarkom na vodni dediščini.

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev je OBVEZNA najava udeležbe. Za terenske obiske so priporočljivi dobra obutev in osvežilna pijača. Najava udeležbe oz. več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 733 344, 040 303 752 ter FB strani Centra.

 

Izobraževanje bo potekala v okviru projekta  “Bogastvo narave”, ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.

Izbrane teme

Scroll to Top