Ribogojci in predelovalci rib z območja LAS Gorenjska košarica (občine Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Tržič in Žirovnica) ste vabljeni k sodelovanju na 1. ocenjevanju ribjih izdelkov Slovenije, ki bo potekalo v okviru projekta sodelovanja Ocenjevanje ribjih izdelkov. Na njem se bodo ocenjevali ribji izdelki z območja LAS Gorenjska košarica, LAS Dolina Soče  in LAS Posavje, ki so partnerji v tem projektu.

Na ocenjevanje lahko prijavite predelane ribje izdelke:
– dimljeni izdelki (hladno/toplo dimljene, cela riba/file)
– marinirani izdelki (cela riba/file)
– ostali ribji izdelki (namazi, paštete, kaviar, … )

Pripravljene vzorce ribjih izdelkov dostavite na sedež Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj, Cesta Iva Slavca 1, 4000 Kranj v sredo, 25. septembra 2019, med 10. in 12. uro.

Ocenjevanje bo potekalo v četrtek, 26. septembra 2019, udeleženci pa boste pisno obveščeni o rezultatu. Podelitev priznanj bo 5. oktobra 2019 na prireditvi Podeželje v mestu v Ljubljani.

Več informacij o ocenjevanju ribjih izdelkov najdete v priloženih priponkah (vabilo, spremni list).

Naredite korak višje v zagotavljanju kakovosti in prepoznavnosti vaših ribjih izdelkov in se prijavite!

Dodatne informacije:
Miha Štular, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj, miha.stular@kr.kgzs.si, 04 280 46 36 

Stroški 1. ocenjevanja ribjih izdelkov Slovenije so sofinancirani s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v okviru projekta Ocenjevanje ribjih izdelkov.

Več o projektu sodelovanja “Ocenjevanje ribjih izdelkov” si lahko preberete na povezavi.