VABILO

Vabimo vas na delavnico,

v sredo 27.03.2019 ob 17:00 uri v prostorih kovinarske delavnice Gradbenega podjetja Bohinj

na kateri se bomo pogovarjali o prihodnji rabi zapuščenih stavb Gradbenega podjetja Bohinj na Triglavski ulici.

V okviru projekta ZELENE REŠITVE – Inovativni pristopi in rešitve za trajnostno prenovo degradiranih in opuščenih območij na Gorenjskem bodo predstavniki društva prostoRož letošnje poletje na območju »Gradbene« izvajali aktivnosti za trajnostno regeneracijo območja. Letošnjega januarja je občina že pripravila tri arhitekturne rešitve za ureditev tega območja v prihodnosti. Ker gre za dolgoročni projekt, ki je šele v začetni fazi, želimo v času do izgradnje novih stavb skupaj z vami poiskati ideje in rešitve, kako to območje oživiti že to poletje.

Ker je vaše delovanje zelo pomembno za Bohinj, nas zanima vaše mnenje o tem delu Triglavske ulice: o njeni zgodovini, ureditvi zunanjega prostora, prometu, praznih stavbah gradbene, njihovi možni nadaljnji uporabi in podobno. Poleg tega bomo na sestanku zbrali vaše ideje in predloge za ureditev in izboljšanje javnega prostora na tem območju. Na sestanek so povabljeni tudi predstavniki drugih institucij, društev in malih podjetij, ki so že izkazali interes za uporabo tega območja in predstavnike občine, ki jih zanima vaše mnenje. Skupaj z vami bodo iskali predloge za rabo opuščenih stavb in območja »Gradbene«.

Prosimo vas, da prehodno prijavo na: prostoroz@gmail.com.

Lepo vabljeni!

Projekt »Zelene rešitve« delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.

Scroll to Top