Programsko obdobje 2021 -2027

VODA, VIR ŽIVLJENJA

OKROGLA MIZA

Voda, vir življenja

Kdaj: sreda, 8. september ob 17. uri
Kje: Preddvor, na terasi gradu Dvor (v središču Preddvora)

V sodelovanju z Zavodom za turizem Preddvor bo organizirana izobraževalna in ozaveščevalna okrogla miza na temo pomena zdrave (naravne) vode za telesno in duševno zdravje oz. dobro počutje človeka. Sodelovali bodo povabljeni strokovnjaki za ta področja ter akterji uporabe in ohranjanja zelo kvalitetnih naravnih vodnih virov v Kamniško Savinjskih Alpah. 

PROGRAM:

17.00 – 17.05: Otvoritev okrogle mize z pozdravi (Mija Bokal, LAS Srce Slovenije);
17.05 – 17.15: Predstavitev projekta Mreža vodnih poti v KSA in najbolj zanimivih aktivnosti oz. rezultatov projekta (Mija Bokal, LAS Srce Slovenije);

17.15 – 18.30: Okrogla miza na temo Voda, vir življenja – pomena kvalitete vode v KSA in njenega ohranjanja za zdravje in kvaliteto življenja prebivalcev in uspešen sonaravni razvoj z zanimivimi sogovorniki, med drugim Ano Marijo Kolman, dobro poznavalko ljudskih zdravilnih tehnik po vsem svetu.
18.30 – 18.45: Manjša pogostitev z domačimi dobrotami lokalnih kmečkih žena in z vodo iz energijsko ugodnega izvira na območju občine Preddvor (prilagojeno zahtevam glede na trenutno zdravstveno situacijo).

VABILO – OKROGLA MIZA VODA, VIR ŽIVLJENJA

Projekt sodelovanja “Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah” delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.

Izbrane teme

Scroll to Top