POMEN VODE PRI USTVARJANJU – praktična delavnica mokrega polstenja 

Kje: ob ribniku Lahovče, Cerklje na Gorenjskem
Kdaj: 18. maja 2022 ob 16. uri

VABILO

Za marsikatero rokodelsko dejavnost je bistvena sestavina tudi VODA. Na primer, gline brez da bi ji dodajali vodo, nebi mogli oblikovati, mlinska kolesa se ne bi zavrtela, če jih ne bi poganjala voda. Tudi pri naši tradicionalni obrti mokrega polstenja (filcanja) brez vode ne gre.
Da je temu res tako, bomo skupaj dokazali na naši praktični rokodelski delavnici, kjer boste spoznali tehniko mokrega polstenja in si iz nepredene volne s pomočjo vode in mila izdelali svoj podstavek za kozarec, obesek, mogoče ribo ali kačjega pastirja, vodno vilo, … Naučili vas bomo tudi kombinacije mokrega in suhega polstenja, se pogovarjali o
pomenu vode v našem življenju, povedali kakšno zgodbo o vodi, …

Pridružite se nam na ustvarjanju in druženju, kjer boste lahko tudi poskusili izvirsko vodo iz Kamniško-Savinjskih Alp in se posladkali z lokalnimi dobrotami. Delavnica je primerna za vse generacije, udeležba je brezplačna. Zaželena je prijava na info@ctrp-kranj.si.

Projekt sodelovanja “Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah” delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Več o projektih CLLD 2014-2020 si lahko preberete na spletni strani LAS Gorenjska košarica, pod zavihkom projekti.

Scroll to Top