Delavnica o pomenu zdravih tal v ekološkem kmetijstvu

V sklopu projekta sodelovanja VERIGA EKOSEMEN, vas vabimo na delavnico za pridelovalce (vpliv na strategijo od vil do vilic) s poudarkom na zdravih tleh, biodiverzitetnih mešanicah, ekološki pridelavi, predelavi in ekološkem semenarstvu.

Košarica, ki dviguje kakovost življenja na podeželju

V programskem obdobju 2014 – 2020 je bilo do sedaj odobrenih in izpeljanih 45 odličnih projektov, za katere je bilo pridobljenih več kot 5 mio sofinanciranih sredstev iz treh različnih skladov (EKSRP, ESRR in ESPR). Vsi skupaj zbrani v brošuri Podeželje na območju LAS Gorenjska košarica…

Vabilo na okroglo mizo Ekološko kmetijstvo in semenarstvo

sklopu CLLD operacije Seme preteklosti je seme prihodnosti, vas vljudno vabimo na okroglo mizo Ekološko kmetijstvo in semenarstvo v Sloveniji, ki bo v sredo, 29. novembra 2023 ob 10. uri v Čebelarskem razvojno izobraževalnem centru Gorenjske, Rožna dolina 50a v Lescah.

Večer EKO okusov Slovenije

Na gradu Rajhenburg se je v sredo, 25. oktobra odvil Večer EKO okusov Slovenije, kjer je moči združilo 7 slovenskih vrhunskih kuharjev. Postregli so jedi z lokalnimi ekološkimi surovinami v družbi slovenskih ekoloških vin in sokov. Ob tej priložnosti je bila predstavljena knjiga receptov »EKO okusi Slovenije«.

Projekt LOKALNO GOR

Projekt Lokalno GOR s svojimi aktivnosti deluje v smeri povečevanja lokalne prehranske samooskrbe na območju LAS Gorenjska košarica.

Projekt SEME PRETEKLOSTI JE SEME PRIHODNOSTI

Semenarstvo v Sloveniji stagnira že nekaj desetletij. Po podatkih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo v letu 2019 zabeležili več kot 50% padec semenske pridelave glede na leto 2004. Izgubili smo že 80% avtohtonih slovenskih sort semen, ki so naša kulturna in naravna dediščina in so ključ do prehranske varnosti.

Scroll to Top